måndag 16 juni 2008

Jordgubbstårtsladdning


Efter att ha laddat med grillspett, jordgubbstårta och andra godsaker hos Benet med familj var det dags för honom att visa upp sina MTB-stigar. Jag, Benet och Mr R begav oss i väg längs det skånska landskapet på fina cykelleder. Efter ca 9 k anlände vi till den djupa bokskogen för lite seriös mjölksyreträning. Benet hade varnat för den första lååååånga riktigt sugande backen, som verkligen var sugande. Efter det väntade fanastiska och tekniskt krävande skogsstigar, jag bara tackar för att jag har en dämpad framgaffel...
Tyvärr körde Mr R sönder sin cykel och fick ringa på assistans av Mrs R. Benet och jag fortsatte på slingrande och kuperade skogsstigar. Att cykla i 30 knyck på skogsstigar fulla med stenar och rötter verkar helt befängt men det är fruktansvärt roligt bara man slipper slirig rullgrus.
Lyckades vid ett tillfälle tappa greppet om trampan och slog upp ett fint sår på skenbenet, så nu får det bli ett par cykelskor med fästen för tramporna.
Tack Benet och Mr R för en trevlig tur som gav mersmak.

4 kommentarer:

Bureborn sa...

Grabbarna roar sig kungligt - och fullständigt livsfarligt. Låter skitskoj!
Fast jag tar nog heller ett eller annat sår på benet, än att sitta fast på tramporna i steniga backar...

Mr R sa...

Tjena fotografen!

Tack själv, synd att man inte kunde hänga med hela rundan bara.
Men nu är cykeln fixad + cykelskor inköpta så man inte råkar ut för samma missöde som du.
Mr R

Benet sa...

Ja, det var en skön runda på "vårt" lilla berg. Det gör vi om! Fast då klädda i SPD-pjuck så vi slipper uppskrapade skenben!

Schysst bild förresten! ;-)

Johan Lindvall sa...

Ja tack för lånet av bilden